A CardWare online fűtési költségosztó rendszerének elemei

A rendszer az okosmérés elveit követve készült. A szabályozható fűtőtestekre szerelt költségosztó készülékek az épületben felszerelt adatgyűjtőbe küldik a fogyasztási adatokat. Az adatgyűjtő egy mobil internet kapcsolaton azonnal a központi szerverre továbbít minden adatot. Amennyiben az épület méretei vagy belső szerkezete igényli, adattovábbító egységek (repeaterek) segítik a radiátorról érkező adatoknak elérni az adatgyűjtőt.
Költségosztó készülék

A költségosztó készülék

 • Kétszenzoros digitális mérő

 • EN 834

 • Kétirányú rádiófrekvenciás kommunikáció

 • Tápellátás: cserélhető szárazelem

 • Elem élettartam: 150.000 adattovábbítás

HÍVJ!
A költségosztó rendszer adatgyűjtője

Az adatgyűjtő

Az adatgyűjtő tartja a kétirányú kapcsolatot a költségosztókkal. A gyakorlatban legtöbbször egy adatgyűjtő lefedi az épületet, akár több száz költségosztó kiszolgálását elvégzi. Az adatgyűjtó mobilinternet kapcsolaton keresztül továbbítja a fogyastási adatokat a központi szerverre.

95.000 Ft
Repeater egység

Az adattovábbító (repeater)

Amennyiben a beltéri adatkommunikáció nehézkés vagy az adatgyűjtő kívül esik a költségosztó hatósugarán, a kettő közé adat továbbító egységek (repeaterek) kerülnek felszerelésre. A repeater fogadja az egyik oldalról az adatot és továbbítja a másik végpont felé.

48.000 Ft

A költségosztó rendszer kezelői szoftvere

Az internet alapú szoftver három hozzáférési szintje:
 • Lakástulajdonos - A saját radiátorai fűtési adatait éri el

 • Adminisztrátor - Az elszámolásokat készíti és a karbantartja a lakók adatbázisát

 • Rendszergazda - A rendszer műszaki állapotát felügyeli, az üzmeltetést és a karbantartást szevezi

Elszámolások készítése a CardWare rendszerben

Web alapú kezelői szoftver

Elszámolások készítése

Az adminisztrátor néhány gombnyomással letöltheti az egyes lakástulajdonosok költséglistáját XLS vagy CSV formátumban.

Radiátor húmérsékletek

Web alapú kezelői szoftver

Online fűtési adatok

A fűtés különböző paramétereinek online grafikus bemutatása. Hőmérsékleti szintek minden radiátorra, fogyasztási adatok minden szobára és összesített aadatok a lakásra vonatkozóan. Összehasonlító fogyasztási adatok a külső hőmérséklet függvényében. A stranghőméréskletek és a hőmérséklet esések folyamatos figyelése.

A költségosztó rendszer műszaki távfelügyelete

Web alapú kezelői szoftver

Műszaki távfelügyelet

A program felügyeli és naplózza a rendszer számos fontos műszaki paraméterét, például a rádiófrekvenciás kommunikáció hatékonyságát, a jelerősség szintjét vagy az akkumulátor állapotát. Meghibásodás vagy szabotázs kísérlet esetén riasztásokat generál SMS, e -mail küldéssel vagy automatikus telefonhívással.

A fűtési költségosztókhoz kapcsolódó további szolgáltatások

 • A kültéri hőmérséklet naplózása

  Az épület fűtési hatékonyságának megállapításához elengedhetetlenül szükséges az épület körüli kültéri hőmérséklet pontos ismerete. A rendszer 6 perces felbontéssal naplózza ezt a hőmérsékletet ami biztosítja a precíz elemzések és kimutatások elkészítését.

 • A mindenkori rezsiköltség online kijelzése

  A takarékossággal kapcsolatos döntések meghozalatához rendkívül fontos rezsiköltségek pillanatnyi állásának ismerete. Azon felhasználóink számára akik nem rendelkeznek internetes hozzáféréssel, ezzel az elemről működő készülékkel nézhetik a költségeik napi szinten történő alakulását.

További információkért vagy árajánlat kérés ügyében küldj üzenetet!
Név E-mail Üzenet Elküldés